Menu Sluiten

Lollies


Lollies

Informatie over lollies.

Snoepgoed, ook bekend als lolly´s of snoepgoed, is een zoet snoepgoed dat gewoonlijk suiker als hoofdbestanddeel heeft. De categorie snoepgoed, soms bekend als zoet snoepgoed, omvat bijna elk snoepgoed, met inbegrip van honing, hard snoepgoed, marshmallows, gumdrops, en suikerhagelslag.

Lollies werden oorspronkelijk voor kinderen gemaakt als een gezond alternatief voor suikerhoudende zoetigheden, zoals jam en gelei. Deze lollies hebben meestal een assortiment van vruchten, noten of gedroogde vruchten.

Tegenwoordig worden lollies geproduceerd voor promotionele of andere redenen, maar de traditie erachter wordt tot op de dag van vandaag voortgezet.

Een lolly wordt in Belgie ook een lekstok genoemd. Het is een soort snoepgoed dat bestaat uit harde suiker dat aan een stokje gesmolten is met glucose.

De suiker is meestal vrolijk gekleurd en bevat tevens smaakstoffen, bijvoorbeeld een synthetische smaakstof die lijkt op aardbei, kers of sinaasappel. Soms is de suiker doorzichtig, soms troebel of geheel ondoorzichtig.

Varianten van de lolly zijn de droplolly, colalolly en de kauwgomlolly. Ook bestaat de ijslolly, die is gemaakt van waterijs.

Het snoep dat we in supermarkten, snackbars en om de hoek zien, is hoofdzakelijk gemaakt met suiker. In feite bevat bijna elke reep of lolly ten minste een spoor van suiker.

Snoep is niet alleen zoet en uitnodigend; het is ook gezond.

Zoetigheden als snoep stimuleren de genotcentra van het lichaam, zoals de hersenen, die natuurlijke chemische stoffen vrijgeven die in de bloedbaan worden vrijgelaten om plezier te verschaffen. Zoete voedingsmiddelen zoals snoep bevatten ook energie-opwekkende chemicaliën genaamd efedrine, die vergelijkbaar zijn met cafeïne, waardoor mensen zich alert en energiek voelen.

Suikerhoudende zoetigheden zoals lollies en snoep zorgen ervoor dat mensen er meer van willen eten, maar hebben als ongewenst neveneffect dat ze bijdragen aan tandbederf.

Info over lollies

Gegevens over Lollies

Wat weten we nog over lollies.

De moderne lolly werd in 1908 uitgevonden door de Amerikaan George Smith uit Connecticut. Hij had het geweldig idee om snoep op een stok te maken omdat dit makkelijker te eten zou zijn.

Lollies hebben het grote voordeel dat ze de handen van de kinderen schoonhoudt.

De lollies en zuurstokken zijn verkrijgbaar in diverse smaken.

Meer info over lollies nu op www.snoepman.be.

Tags

Lekstokken Online Bestellen | Lekstokken Online Kopen | Lekstokken | Leveranciers Lekstokken | Leveranciers Lollies Bedrukken | Leveranciers Lollies | Leveranciers Zuurstokken |